Je bent docent

De vraag naar technisch personeel is nog altijd groter dan het aanbod. Ben jij (vak)docent? Dan speel jij een grote rol bij het oplossen van die uitdaging. Want een carrière in de techniek begint op school, bij gepassioneerde docenten die weten wat er speelt en veel kunnen vertellen over het werken in de techniek. Maar het kan ook beginnen bij een bezoek met jouw klas aan een interessant technisch bedrijf. En dat is precies waar Brainport Industries College je bij kan helpen. 

Laat jouw leerlingen proeven aan techniek

Techniek moet je zien. Techniek moet je beleven. Techniek moet je meemaken. Daarom zetten allerlei bedrijven in de regio graag hun deuren open voor jonge mensen die zich willen oriënteren op technische vakken. Daarnaast organiseren we tal van boeiende Tech Events om jonge mensen te laten proeven aan de vele aspecten van het werk in de techniek.

Wil jij met jouw leerlingen een bezoek brengen aan een van de ruim 50 deelnemers van Brainport Industries College? Laat het ons weten. Wij denken graag met je mee over de invulling van de excursie en nemen je allerlei werk uit handen. Waar mogelijk leggen we contact met de juiste mensen en helpen we je bij het plannen van de trip. Om de excursie de juiste educatieve context te geven, kunnen we je ook voorzien van een bijpassende lesbrief.

Bedrijfsbezoek aanvragen

Houd je kennis op peil met een docentstage

Om jouw leerlingen de best denkbare start te geven, dient de aansluiting tussen onderwijs en praktijk optimaal te zijn. De techniek ontwikkelt zich razendsnel en het bedrijfsleven is voortdurend in beweging. Docenten doen er daarom goed aan om voeling te houden met de praktijk. Daarom organiseert Brainport Industries College docentstages voor vakdocenten.

Er zijn verschillende manieren om invulling te geven aan jouw docentstage. Dat kan variëren van een dag meelopen tot een dag per week meedraaien gedurende enkele weken of zelfs maanden. De precieze invulling van jouw stage hangt nauw samen met jouw wensen en de mogelijkheden van het bedrijf waar jij stage wilt lopen.

Aanmelden docentstage

Ontdek en inspireer technisch talent!