Meedoen als bedrijf

Brainport Industries College is het klinkende resultaat van een uniek samenwerkingsverband van bedrijven in de Maakindustrie. In nauwe samenwerking met deze bedrijven, onderwijsinstellingen en de overheid zorgt Brainport Industries College dat meer mensen de weg vinden naar een baan in de techniek. Via het BI College komt u makkelijker in contact met de juiste mensen, de juiste kennis en de juiste subsidies.

Wilt u met uw organisatie lid worden van Brainport Industries College? Dan boort u een nieuwe bron van technisch talent aan. Brainport Industries College brengt u in contact met tal van jongeren, jong-volwassenen en volwassenen die aan de slag willen in de techniek.

Lid worden van Brainport Industries College

De technische industrie heeft constant behoefte aan technisch personeel. Naar verwachting neemt die behoefte de komende jaren alleen nog maar toe. In nauwe samenwerking met overheden, onderwijsinstellingen en meer dan vijftig bedrijven werkt Brainport Industries College aan het oplossen van deze uitdaging.

Als lid van Brainport Industries College maakt u deel uit van een hecht netwerk van bedrijven met een gezamenlijke HRM-agenda. Dit netwerk wisselt HRM-kennis uit en spreekt met één stem richting onderwijs en (lokale) overheden. U krijgt bovendien zicht op alle subsidies, kennis en regelgeving rondom opleiden en (door)groeien.

Informatiepakket aanvragen

Laat uw werknemers groeien

Wilt u uw organisatie laten groeien? Dan is het aannemen van nieuwe mensen vaak de eerste reflex. Maar u kunt natuurlijk ook kijken of u mensen in uw organisatie kunt laten doorgroeien. Misschien beschikt u zonder dat u het wist al over de geweldige projectmanager of teamleider waar u naar op zoek bent.

Brainport Industries College helpt organisaties bij het ontwikkelen van hun huidige personeelsbestand. 

Erkend leerbedrijf worden?

Beroepsonderwijs en bedrijfsleven werken samen in SBB om studenten de beste praktijkopleiding te geven met uitzicht op een baan. Bedrijven krijgen zo steeds de vakmensen die ze nodig hebben.
De Wet educatie en beroepsonderwijs verplicht mbo-studenten het praktijkgedeelte van hun opleiding te volgen bij een erkend leerbedrijf. Dit noemen we de beroepspraktijkvorming (bpv). Erkende leerbedrijven – zowel bedrijven als zzp’ers – zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap. De erkenning voor u als leerbedrijf dient dan ook aangevraagd te worden bij SBB.

Erkenning aanvragen

Maak werk van technisch talent!