William Pijnenburg Award

De William Pijnenburg Award is de bekroning voor ambassadeurschap voor technisch vakmanschap in de regio onder de leden van Brainport Industries College.
De Award wordt jaarlijks uitgereikt aan het bedrijf dat het meest uitblinkt in de manier waarop het aandacht heeft voor en investeert in vakmensen – van de promotie van het vakgebied tot de ontwikkeling van (toekomstige) vakmensen, het bieden van werkgelegenheid en samenwerking in de regio.
De Award wordt uitgereikt tijdens het Brainport Industries jaarcongres in oktober 2024.

William Pijnenburg
De William Pijnenburg Award is vernoemd naar William Pijnenburg, als nagedachtenis van zijn inzet voor het beroepsonderwijs binnen het bedrijfsleven. William was een groot voorbeeld van ambassadeurschap voor het technisch vakmanschap in de regio en een verbinden tussen regio’s, bedrijfsleven, onderwijs en overheid.

Infinity symbool
Tijdens het bepalen van een nieuwe strategie, het overdenken van dilemma’s en voorafgaand aan het nemen van een belangrijk besluit, tekende William vaak het infinity-teken met zijn vingers: een symbool voor continuïteit en het overwinnen van kruispunten.
Op deze Award staat dit teken zowel symbool voor William en het voortzetten van zijn werk als voor de prestatie van de winnaar van de Award. Daarnaast geeft het de verbinding weer tussen het bedrijfsleven en het onderwijs.

Met het winnen van deze Award is aangetoond dat het voorbeeld wordt gegeven en wordt uitgedragen zoals William dat in zijn leven continu heet gedaan. De beloning van ambassadeurschap voor de ontwikkeling van technisch vakmanschap in de regio.

Genomineerden 2024

De genomineerde bedrijven voor de William Pijnenburg Award 2024 worden bekend gemaakt tijdens de jaarvergadering van Brainport Industries College op 19 juni 2024.

Winnaar 2023

De winnaar van de William Pijnenburg Award 2023 is Vullings Metaalbewerking uit Horst. De jury stelde in het juryrapport: “Vullings is een mooi en toekomstgericht bedrijf dat talentontwikkeling binnen de organisatie goed borgt. Opleiden vindt men bij Vullings logisch. Medewerkers krijgen volop tijd en mogelijkheden om zich te blijven ontwikkelen, maar ook voor het begeleiden van nieuwe medewerkers. Daarnaast is intern kennisbehoud een belangrijk aandachtspunt én is Vullings een sterke verbindende factor over de verschillende Brainport regio’s heen. Het bedrijf is dan ook de terechte winnaar van de William Pijnenburg Award 2023.”

Winnaars voorgaande jaren

2022: NTS Botech, Helmond
2019: MCM Liessel, Liessel
2018: Prodrive Technologies, Son
2017: KMWE, Eindhoven
2016: AAE, Helmond
2015: Van Hoof Groep, Asten

De jury

De jury bestaat uit 3 leden:

Anke Meuffels; namens de brancheorganisaties: FME-CWM en de Koninklijke Metaalunie
Peter Manders; namens de opleiders MBO onderwijs: Summa Techniek en ROC Ter AA
Yvonne van Mierlo; directeur Ergon (voormalig wethouder Helmond)

De jury wordt voorgezeten door Martine Dubling, Directeur Brainport Industries College.
Nauw betrokken bij de opstart van elk nieuw verkiezingsjaar is een familielid van de familie Pijnenburg.