Wat is BI College?

BI College is een stichting opgericht door bedrijven, bestuurd door bedrijven en werkend voor bedrijven. Inmiddels nemen ruim 60 bedrijven de verantwoordelijkheid om werk te maken van technisch talent door het deelnemen aan allerlei techniekpromotie activiteiten. Daarnaast maken zij ook werk van de unieke opleidingsroute op de locaties BI Campus en Techniekcentrum|Brainport. Alles met de focus op het opleiden van MBO vakkrachten via werkend leren.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen en daarmee het laatste nieuws ontvangen van het BI College? Meld je dan hier aan voor de College Update!

Techniekpromotie

Jaarlijks maken wij samen met onze wervingscommissie, bestaande uit vertegenwoordigers van de deelnemende bedrijven, de jaarkalender op met diverse activiteiten om techniek onder de aandacht te brengen van jonge mensen en hun ouders. Ondermeer gastlessen, deelname aan beroepenavonden bij middelbare scholen, organisatie van Tech Events bij de deelnemende bedrijven en korte bedrijfsbezoeken zoals vmbo on Tour staan op het jaarprogramma.

Met als doel: De jeugd een keuze geven in techniek!

Bekijk onze huidige activiteiten

Kandidaten en BBL vacatures

Jaarlijks hebben de deelnemende bedrijven bbl vacatures en melden zich kandidaten die op zoek zijn naar een leerwerkbaan. Wij helpen de kandidaten met een juiste match met de openstaande bbl vacatures. Woonplaats, opleidingsniveau, opleidingsvoorkeur en leeftijd zijn belangrijke onderwerpen als het over het vinden van een passende match gaat. De kandidaten worden aan drie bedrijven voorgesteld. Daar gaan ze op gesprek of bezoeken nog een Tech Event.

Met als doel: Een bewuste keuze bij de start van de opleiding.

Brainport techniek-as

Brainport Industries College neemt samen met haar deelnemers in de maakindustrie en de MBO onderwijsinstellingen de verantwoordelijkheid om werkend leren mogelijk te maken in de Brainport regio. Voor beginnende studenten en werknemers die willen doorgroeien. BI College verbindt regio’s en organisaties op het snijvlak van onderwijs en arbeidsmarkt over een techniek-as die Eindhoven – De Kempen verbindt met Helmond – De peel en Peel en Maas. Dit met als doel: een infrastructuur voor vakmanschap met ambitie.

Onze leerwerkbedrijven:

De Kempen

Eindhoven

Helmond De Peel

Noord – Midden Limburg