Vakkanjers BIC Boys pakken de publieksprijs!

- DONDERDAG 14 JUNI 2018

UTRECHT, 14 juni 2018 – Vmbo’ers en mbo’ers uit heel Nederland hebben vandaag hun oplossingen tegen wateroverlast gepresenteerd tijdens Vakkanjers LIVE in de Werkspoorkathedraal te Utrecht. Voor het oog van ruim 1.400 jonge bezoekers pitchten de teams hun ideeën aan opdrachtgever de Unie van Waterschappen. De vier beste teams vielen in de prijzen. Daarnaast konden de jonge bezoekers tijdens Vakkanjers LIVE kennismaken met de wereld van techniek.

Bart, Mitch, Sam en Steve (team BI College) hebben voor de wateroverlast een schutting ontworpen waar een wateropslag van zo'n 700 liter in kan. Een deel van de moderne tank wordt boven de grond geplaatst en een deel onder de grond. Zo past het in iedere tuin. Er kunnen meerdere schuttingpanelen met tanks gekoppeld worden zodat er meer dan voldoende water opgeslagen kan worden. Een mooi, goed uitgewerkt idee waar de BIC Boys met grote enthousiasme aan gewerkt hebben. Creatieve breinen, goede samenwerking en doorzettingsvermogen heeft ze tot deze finale gebracht. Door de vele steun en stemmen hebben zij de Publieksprijs in ontvangst mogen nemen! Een mooie beloning voor het harde werken. Met trots feliciteert BI College de BIC Boys met dit behaalde resultaat. 

Team AAE behaalt 3e plaats
Het bedrijf AAE uit Helmond. lid van BI College, heeft ook een team afgevaardigd voor de Vakkanjers Navigator. Zij hebben een bank ontworpen die water op kan slaan. Een knap staaltje werk!
Met hun project hebben ze de 3e prijs binnen gehaald!! Top prestatie, gefeliciteerd!

Vakmensen van de toekomst
Vakkanjers LIVE is het landelijke eindevent van Vakkanjers, een challenge waarmee scholen en bedrijven samen werken aan vakmensen van de toekomst. Ruim zesduizend leerlingen van 130 scholen gingen afgelopen schooljaar aan de slag voor opdrachtgever de Unie van Waterschappen. De teams bedachten de meeste uiteenlopende ideeën: van een SmartWater Hotel tot een complete Urban Water Storage met monitoringssysteem waarmee waterschappen de beschikbare opvangcapaciteit kunnen vergroten en volgen.

Over Vakkanjers
Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen jongens en meiden van het vmbo en mbo hun vakmanschap al sinds 1999. Dat doen ze aan de hand van realistische opdrachten voor een landelijke opdrachtgever. De leerlingen ontwikkelen naast technisch vakmanschap ook 21th century skills zoals initiatief nemen, teamwerk en klantcontact. Met deze vaardigheden hebben ze straks een streepje voor op de arbeidsmarkt. Kijk voor meer info op www.vakkanjers.nl.


NIEUWS

Succesvolle opleiding BBL4 Verspaningstechnoloog nu ook in Deurne

Handreiking maakt veilig doorwerken in MKB-metaal mogelijk

Project 'Baan zoekt Boer': 'Wie wil mij? Een 47-jarige gestopte veehouder?’

MCM wint de William Pijnenburg Award 2019

EVENEMENTEN

Toon meer

Deelnemende bedrijven

Brainport Industries College 
Gevestigd op de Brainport Industies Campus
BIC 1
5657 BX Eindhoven

 

 

info@brainportindustriescollege.nl
telefoon +31 651 883 483