Prodrive Technologies wint de William Pijnenburg Award 2018!

- WOENSDAG 03 OKTOBER 2018

Op 3 oktober riep Brainport Industries College Prodrive uit tot winnaar van de William Pijnenburg Award. De William Pijnenburg Award, met een toepasselijk ontwerp, is uitgereikt door de familie Pijnenburg.
Het heeft de vorm van het “infinity teken” wat symbool staat voor de persoon William en voor het uitgangspunt van de William Pijnenburg Award. Deze prijs staat voor de aandacht en investering in vakmensen. De continuïteit in promotie, ontwikkeling van vakmensen en het bieden van werkgelegenheid aan de toekomstig vakman ook al staat een bedrijf op een economisch kruispunt van belangen. Daarnaast geeft het ook de verbinding (cross-over) weer tussen het bedrijfsleven en het onderwijs.

Prodrive Technologies is sinds het najaar 2016 aangesloten bij het BI College en heeft als erkend leerbedrijf al meerdere jaren ervaring met opleiden van leerling- vakmensen. Als leverancier van smart manufacturing services is Prodrive “Exceptionally competitive” als leverancier voor klanten en medewerkers en geeft dit door aan leerlingen.

In het jury rapport is te lezen dat leerlingen alle ruimte krijgen om te ontdekken waar hun talent het beste binnen het bedrijf tot uiting komt. Een volwaardige rol waarbij hun mening ertoe doet. Werkend als een van de prodrivers met een collega als buddy maakt dat de leerling snel zelfstandig mag zijn, waarbij de status van leerling niet in het gedrang komt. De passie voor techniek, de aansturing op competenties en de niet voorgeschreven hiërarchische structuur binnen het bedrijf geven de voedingsbodem voor motivatie, prestatie en saamhorigheid.

Voor Prodrive zijn promotionele activiteiten een belangrijk aanknopingspunt voor het uitdragen van “hun” passie voor techniek en het in contact komen met de nieuwe generatie en hun ouders. Ongeacht hun afkomst of mogelijke beperking.

Frank Hendriks nam de Award in ontvangst uit handen van Koen Pijnenburg. “Onze passie voor techniek zetten we met veel plezier in om jongeren geïnteresseerd te krijgen. Het samenwerken met jonge mensen, scholen en andere partijen in de regio creëert bij ons de drive om hier continu mee bezig te zijn en te blijven. In deze regio moeten we er samen voor zorgen dat de technische talenten een mogelijkheid krijgen om zich te ontwikkelen. Het is voor Prodrive technologies dan ook een grote eer om deze award te mogen ontvangen. Het betekent veel voor ons. We zijn super trots dat we dit met z’n allen voor elkaar hebben gekregen. We zullen ons blijven inzetten om de juiste talenten een kans te geven” waren de woorden van Frank.

De andere genomineerden waren:

  • KMWE, gevestigd in Eindhoven
  • Swanenberg Hydraulic Systems gevestigd in Helmond

Met het winnen van de Award is aangetoond dat het voorbeeld wordt gegeven en wordt uitgedragen zoals William dat in zijn leven continu heeft gedaan. De beloning van ambassadeurschap voor de ontwikkeling van technisch vakmanschap in de regio.

De jury
Mevrouw A. Meuffels, namens Koninklijke Metaalunie
De heer L. Beekmans, namens Werkmans
De heer P. Manders, namens Summa College en ROC Ter AA
De heer M. de Ruyter, voorzitter namens het BI College


NIEUWS

Succesvolle opleiding BBL4 Verspaningstechnoloog nu ook in Deurne

Handreiking maakt veilig doorwerken in MKB-metaal mogelijk

Project 'Baan zoekt Boer': 'Wie wil mij? Een 47-jarige gestopte veehouder?’

MCM wint de William Pijnenburg Award 2019

EVENEMENTEN

Toon meer

Deelnemende bedrijven

Brainport Industries College 
Gevestigd op de Brainport Industies Campus
BIC 1
5657 BX Eindhoven

 

 

info@brainportindustriescollege.nl
telefoon +31 651 883 483