KMWE wint de William Pijnenburg Award 2017!!

- VRIJDAG 13 OKTOBER 2017

Op 12 oktober riep Brainport Industries College KMWE uit tot winnaar van de William Pijnenburg Award. De William Pijnenburg Award, met een toepasselijk ontwerp, is uitgereikt door de familie Pijnenburg.

Op 12 oktober riep Brainport Industries College KMWE uit tot winnaar van de William Pijnenburg Award. De William Pijnenburg Award, met een toepasselijk ontwerp, is uitgereikt door de familie Pijnenburg.
De Award heeft de vorm van het “infinity teken” wat symbool staat voor de persoon William en voor het uitgangspunt van de William Pijnenburg Award. Deze prijs staat voor de aandacht en investering in vakmensen. De continuïteit in promotie, ontwikkeling van vakmensen en het bieden van werkgelegenheid aan de toekomstig vakman ook al staat een bedrijf op een economisch kruispunt van belangen. Daarnaast geeft het ook de verbinding (cross-over) weer tussen het bedrijfsleven en het onderwijs.

KMWE is vanaf de start aangesloten bij het BI College en heeft als erkend leerbedrijf al jarenlang ervaring met opleiden van leerling- vakmensen in de metaalbewerking.

Volgens de jury krijgen leerlingen alle ruimte om te ontdekken waar hun talent het beste binnen het bedrijf tot uiting komt. Leerlingen zijn welkom over de gehele breedte en op alle opleidingsniveaus. KMWE leidt op in nauwe samenwerking met het onderwijs in de ‘off-the-jobroute’ met als doel de leerlingen breed op te leiden. Voor de leerlingen is er een aparte leerwerkplaats met begeleiding, waarin ze buiten de productie om de machines en producten beter leren kennen. Daarmee kan de leerling ook echt leerling zijn.

KMWE neemt bestuurlijke verantwoordelijkheid en deelt visie op het gebied van opleiden en persoonlijke ontwikkeling binnen het bedrijf. De promotie van techniek staat bij KMWE hoog in het vaandel en wordt samen met medewerkers en (oud)leerlingen vormgegeven. Niet voor niets wordt KMWE gezien als een van de kartrekkers om internationaal gezicht te geven aan de maakindustrie in de Brainportregio. Het nemen van maatschappelijke verantwoording is in het bedrijf verweven en wordt breed gedragen. Er wordt serieus werk gemaakt van scholing en begeleiding van leerlingen met een indicatie.

Susanne Evers nam de Award in ontvangst uit handen van Manon Pijnenburg. “Dit is een mooie kroon op ons werk! Met z‘n allen zetten we ons in om de techniek bij de jeugd te promoten en het werpt bij KMWE al zijn vruchten af. We hopen dat andere bedrijven dit voorbeeld volgen, want samen staan we sterk, samen zijn we brainport!” waren de woorden van Susanne.

De andere genomineerden waren:

  • BLW Kunststoffen, gevestigd in Nuenen
  • Prodrive Technologies, gevestigd in Son

Met het winnen van de Award is aangetoond dat het voorbeeld wordt gegeven en wordt uitgedragen zoals William dat in zijn leven continu heeft gedaan. De beloning van ambassadeurschap voor de ontwikkeling van technisch vakmanschap in de regio.

De jury

De heer G. Enning, namens Koninklijke Metaalunie
De heer L. Beekmans, namens Werkmans
De heer P. Manders, namens Summa College en ROC Ter AA
De heer M. de Ruyter, voorzitter namens het BI College 


NIEUWS

Handreiking maakt veilig doorwerken in MKB-metaal mogelijk

Project 'Baan zoekt Boer': 'Wie wil mij? Een 47-jarige gestopte veehouder?’

MCM wint de William Pijnenburg Award 2019

BI College doet mee aan Sterk Techniek Onderwijs in De Kempen

EVENEMENTEN

Toon meer

Deelnemende bedrijven

Brainport Industries College 
Gevestigd op de Brainport Industies Campus
BIC 1
5657 BX Eindhoven

 

 

info@brainportindustriescollege.nl
telefoon +31 651 883 483