Flink aanbod opleidingsplaatsen met baan tijdens Vacaturecafé

- VRIJDAG 26 FEBRUARI 2016

Het aantal opleidingsplaatsen in techniek, bouw, zorg en welzijn neemt weer toe. Er is een groter aanbod aan leerwerktrajecten in bedrijven en instellingen. Op het Vacaturecafé van MKB Eindhoven zijn hierover donderdagochtend 3 maart verscheidene informatiebijeenkomsten en rondleidingen. De locatie is het *techniekHuys, De Run 4250 in Veldhoven. Het Vacaturecafé (van 10.00 tot 12.00 uur) biedt verder meer dan 100 reguliere vacatures bij zo’n 30 bedrijven.

Het Brainport Industries College is aanwezig op Leren en Werken-plein. De lidbedrijven van deze organisatie hebben op dit moment zo’n 125 openstaande vacatures voor leerwerkbanen in de metaal, mechatronica en automotive gemeld. Daar staat overigens een vergelijkbaar aantal aanmeldingen van (veelal) vmbo-leerlingen tegenover. “We zien een duidelijke groei vergeleken met vorig jaar”, zegt Michiel de Ruyter van BIC, “ook voor zij-instromers zijn er wel degelijk kansen”.

Bij Opleidingsbedrijf InstallatieWerk, Opleidingsbedrijf Bouwmensen en Vakopleiding Infra zijn de aantallen beschikbare plaatsen beduidend kleiner, maar ook zij zien meer mogelijkheden dan vorige jaren: “De bedrijven hebben weer meer interesse.” Voor de vakopleidingen reden genoeg om tijdens het Vacaturecafé informatie te geven aan jongeren die belangstelling hebben. Ze kunnen dan ook een kijkje nemen in de praktijkruimten.

Randstad Techniek geeft tijdens een speciale bijeenkomst informatie over opleidingstrajecten met baangarantie voor lassers (4 tot 6 plekken beschikbaar) en verspaners (6 tot 8 plaatsen). Opleider Educom heeft 1 opleidingsplek (voor softwareontwikkeling) beschikbaar.

Zorg en welzijn
Tenslotte is Transvorm, het samenwerkingsverband van werkgevers in zorg en welzijn, aanwezig op het Werk in de Zorg-plein. De organisatie geeft tevens een workshop over de kansen en mogelijkheden in deze sectoren. “Wij zien de vraag in de regio toenemen, vooral in ouderenzorg, thuiszorg en gehandicaptenzorg”, zegt Marlous van Os van Transvorm. Niet alleen voor jongeren, ook voor zijinstromers (zeker als ze al ervaring in de zorg hebben) ziet zij weer kansen.
Alle informatie over het Vacaturecafé, de tijdstippen van workshops en bijeenkomsten, mogelijkheden tot aanmelding: www.mkbeindhoven.nl 


Deelnemende bedrijven

Brainport Industries College 
Gevestigd op de Brainport Industies Campus
BIC 1
5657 BX Eindhoven

 

 

info@brainportindustriescollege.nl
telefoon +31 651 883 483