Bedrijven in de regio slaan handen ineen voor opleiding Gereedschapmaker.

- MAANDAG 07 NOVEMBER 2016

Mikrocentrum en Teclab hebben samen met 10 bedrijven uit de regio het initiatief genomen om het tekort aan vakspecialisten aan te pakken en zijn donderdagavond 3 november gestart met een Opleiding Gereedschapmaker.

Op dit moment ervaren bedrijven al een tekort aan gereedschapmakers (stempelmakers en matrijzenmakers) en de komende jaren wordt dit probleem alleen maar groter. Een vak waarbij theoretische kennis en praktische vaardigheden op een ultieme manier samenkomen.

Daarom zijn Mikrocentrum en Teclab een samenwerking aangegaan om een nieuwe generatie medewerkers basiskennis aan te leren voor het vak gereedschapmaker. Dit probleem werd onderkend door diverse hightech bedrijven uit de regio. Zij hebben het afgelopen jaar diverse keren bij elkaar gezeten om de inhoud van deze opleiding aan te laten sluiten op de eisen die zij dagelijks stellen aan hun medewerkers in de gereedschapmakerij.

Uit praktisch oogpunt is gekozen voor een avondopleiding bestaande uit 40 bijeenkomsten (lessen, excursies en opdrachten). De lessen en excursies worden verzorgd door een team van vakdocenten en gastdocenten uit de praktijk. De opleiding start met een algemeen deel (tekeninglezen, vorm- en plaatstoleranties) en splitst daarna in een specifiek deel “stempelmaken” en “matrijzenmaken”. Later komt de groep opnieuw als geheel bij elkaar voor onderdelen als vonkerosie, slijpen en meettechniek.

 

De deelnemers, met dank aan de samenwerkende bedrijven: Buja Metaal, Dekracoat, Euro-Techniek, Keytec, MSG, VDL NSA Metaal, VDL Gereedschapmakerij, VDL Metaal, VDL Kunststoffen, Matrex Molds en IGS GeboJagema.

 


NIEUWS

Succesvolle opleiding BBL4 Verspaningstechnoloog nu ook in Deurne

Handreiking maakt veilig doorwerken in MKB-metaal mogelijk

Project 'Baan zoekt Boer': 'Wie wil mij? Een 47-jarige gestopte veehouder?’

MCM wint de William Pijnenburg Award 2019

EVENEMENTEN

Toon meer

Deelnemende bedrijven

Brainport Industries College 
Gevestigd op de Brainport Industies Campus
BIC 1
5657 BX Eindhoven

 

 

info@brainportindustriescollege.nl
telefoon +31 651 883 483