AAE bv wint BI College Award 2016!!

- WOENSDAG 12 OKTOBER 2016

Op 12 oktober, tijdens het Brainport Industries Congres, riep Brainport Industries College AAE bv Helmond uit tot winnaar van de BI College Award 2016.                                     

AAE is vanaf de start aangesloten bij het BI College en heeft  als erkend leerbedrijf al jarenlang ervaring met opleiden van leerling-vakmensen in de metaalbewerking en mechatronica.   

Volgens de jury krijgen leerlingen alle ruimte om te ontdekken waar hun talent het beste binnen het bedrijf tot uiting komt. Ondanks hun initiële keuze van opleiding worden zij ook verleid om met de andere takken van techniek in aanraking te komen, met als doel talent optimaal op de juiste plek in te zetten.

AAE voelt zich als leerbedrijf een verlengstuk van het onderwijs en heeft een helder opleidingsplan. AAE neemt verantwoordelijkheid en zit ‘kort op de bal’ als het gaat om signaleren van betere afstemming betreffende een leerling of het optimaliseren van de opleiding als geheel.

AAE wordt veelal gezien als het gezicht van het bedrijvennetwerk in de regio Helmond – De Peel en neemt die rol in bescheidenheid, maar met zekere daadkracht om de stem van de industrie in de regio te laten gelden. Daarbij staan kwaliteit van opleiden en promotie van de techniek centraal. De organisatie van de DTW Hotspot in Helmond is slechts een voorbeeld van vele, ook bestuurlijke, activiteiten.

Manon Pijnenburg nam de Award in ontvangst uit handen van Arold Moonen, nieuwe voorzitter BI College.  

“Wij zijn heel trots op het winnen van deze prijs! Het enthousiasmeren en opleiden van de jeugd binnen technologie zit in ons DNA, en we vinden het dan ook fantastisch hiervoor deze waardering te mogen ontvangen“ zijn de woorden van Manon.                                              

                                                              

De andere genomineerden waren:

  • HVL Metaalbewerking, gevestigd in Liessel
  • KMWE, gevestigd in Eindhoven

Deze Award is opgedragen aan William Pijnenburg. William was als secretaris van het BI College én commissaris van Teclab zeer nauw betrokken bij het opleiden van jonge mensen en het ontwikkelen van vakmanschap in de Brainportregio. Als eerbetoon aan William zal met ingang van 2017 de BI College Award naar hem worden vernoemd.

De jury
De heer G. Enning, namens Koninklijke Metaalunie
De heer L. Beekmans, namens Werkmans
De heer P. Manders, namens Summa College en ROC Ter AA
De heer M. de Ruyter, voorzitter namens het BI College

 


NIEUWS

Handreiking maakt veilig doorwerken in MKB-metaal mogelijk

Project 'Baan zoekt Boer': 'Wie wil mij? Een 47-jarige gestopte veehouder?’

MCM wint de William Pijnenburg Award 2019

BI College doet mee aan Sterk Techniek Onderwijs in De Kempen

EVENEMENTEN

Toon meer

Deelnemende bedrijven

Brainport Industries College 
Gevestigd op de Brainport Industies Campus
BIC 1
5657 BX Eindhoven

 

 

info@brainportindustriescollege.nl
telefoon +31 651 883 483